Teraz jest 2018-10-17, 20:36

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-02-17, 15:12 
Offline

Dołączył(a): 2014-12-01, 20:00
Posty: 141
Jestem na etapie kosztów związanych z prowadzeniem działalności, a dokładniej sprzedaży na allegro. z tego co tak sie orientowalem to te prowizje narastaja do naprawde duzych kwot przy sporej sprzedazy. jak sobie z tym radzicie, mozna to jakos obejsc?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 
google adsense
Szczegóły postu
PostNapisane: 2015-02-17, 15:38 
Offline

Dołączył(a): 2014-12-01, 19:56
Posty: 61
ja korzystam po prostu z narzedzi na http://www.aukcjoner.pl/ i jestem bardzo zadowolony. tworze sobie bezplatna galerie albo panele aukcyjne i wtedy ta prowizja wychodzi duzo mniejsza :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2015-02-21, 11:20 
Offline

Dołączył(a): 2015-02-21, 10:35
Posty: 22
Lokalizacja: Pruszków
Przypuszczam, że regulamin jest tak skonstruowany, że nie da rady tego obejść. Jak masz dużą sprzedaż to może rozważ uruchomienie sklepu internetowego. Zrób analizę kosztów i podejmij trafną decyzję :-D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2015-04-12, 12:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-04-12, 10:32
Posty: 6
Lokalizacja: Sanok
Pytasz jak oszukać Allegro?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2015-05-13, 10:53 
Offline

Dołączył(a): 2015-05-11, 18:16
Posty: 16
Prowizje są zależne od przedmiotu. Warto robić większą wysyłkę.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2015-05-15, 18:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-05-13, 20:03
Posty: 5
Co do prowizji wpisz w google "kalkulator prowizji allegro". Wbrew pozorom allegro nie jest takie kosztowne :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 
google adsense
Szczegóły postu
PostNapisane: 2015-09-08, 10:54 
Offline

Dołączył(a): 2015-09-08, 10:14
Posty: 45
Jeżeli klienci do Ciebie wracają, ponawiając zamówienia to przemyśl to, czy by czasem nie zrobić też sklepu online i tam przenieść znaczą część sprzedaży, zostawiając też allegro by móc pozyskiwać za jego pomocą nowych klientów.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2018-01-09, 14:36 
Offline

Dołączył(a): 2018-01-09, 14:24
Posty: 11
Moim zdaniem allegro nie jest aż tak kosztowne..


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2018-01-12, 12:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-01-12, 12:04
Posty: 1
Lokalizacja: Wrocław
Też mi się wydaje, że Allegro nie jest bardzo kosztowne, aby obchodzić te koszty.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2018-02-04, 17:27 
Offline

Dołączył(a): 2017-03-24, 04:26
Posty: 51
może i nie było ale do czasu. wydaje mi się, że po tych super POZYTYWNYCH zmianach korzysta tylko allegro, może klient ale na pewno nie sprzedawca. u mnie gdybym w ubiegłym roku jeszcze nie zdecydował się na rozszerzenie działalności o sklep internetowy to obecnie nie bardzo bym przędł jak na wallstreet. teraz się uzupełniają kanały wzajemnie więc nie jest aż tak źle.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2018-03-27, 19:30 
Offline

Dołączył(a): 2018-03-25, 12:37
Posty: 3
Bardziej opłaca się zdecydowanie własny sklep.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 
google adsense
Szczegóły postu
PostNapisane: 2018-10-10, 17:14 
Offline

Dołączył(a): 2017-03-24, 04:26
Posty: 51
Nie no ja wciąż podtrzymuję zdanie, że najlepiej to mieć przynajmniej dwa kanały sprzedaży. Przynajmniej, bo im więcej tym większe szanse, że nas potencjalny klient znajdzie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2018-10-12, 22:37 
Offline

Dołączył(a): 2016-01-05, 03:25
Posty: 90
tak tylko dochodzi więcej do utrzymania i ogarnięcia na ludzkim poziomie, bo zacząc i nie podołać to niestety każdy może ale wtedy negatywne opinie będą się ciągnąć za nami jak smród niestety i mogą zaważyć na całej przyszłości.. w takiej sytuacji lepiej już w ogóle sobie tyłka nie zawracać inwestycją.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2018-10-13, 17:41 
Offline

Dołączył(a): 2017-03-24, 04:26
Posty: 51
W dzisiejszej dobie bardzo łatwo o pomoc choćby robota który zrobi to za nas w dużej mierze. Zwróć uwage na działanie usługi www.sellasist.pl którą mam sam i która naprawdę świetnie sobie radzi z obsługą więcej niż jednej drogi spzedaży, u mnie to allegro 2 konta i jeden sklep. wejdź na stronę i przejdź do funkcjonalności. nie wierzę, że nawet początkujący nie da sobie rady w przypadku takiego ułatwienia.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 2018-10-14, 08:10 
Offline

Dołączył(a): 2016-05-26, 17:58
Posty: 62
bardziej od funkcjonalności zainteresowała mnie mnogość integracji z innymi usługami, to naprawdę imponujące biorąc pod uwagę niewysoką cenę. jasne, że 300 to nie mało ale to max premium zakładając że zamówień mamy od groma i ciut ciut, to nas na takie premium wtedy stać od ręki. zastanawia mnie natomiast możliwość wyboru 0 zł, jak to się ma w praktyce?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron
© Times Press sp. z o.o. 2014 | Version 2.2.09.2014
Registered in Poland Registered office: Piastowska 46/1, Jelcz-Laskowice, 55-220




www.BusinessTimes.pl nie ponosi odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte na podstawie informacji zamieszczonych w serwisie,
ani za szkody poniesione w wyniku decyzji inwestycyjnych podjętych na podstawie treści, które zawiera www.BusinessTimes.pl.